MUSEUM

DEELEN

Het museum vol verhalen

Ons Bezoeken ?

De Exposities

Impressie

Nieuws !

 

HET MUSEUM TOONT HAAR COLLECTIE UIT DE GESCHIEDENIS VAN DE NAASTGELEGEN VLIEGBASIS DEELEN.

ER WORDT RUIME AANDACHT BESTEED AAN DE LUCHTOORLOG IN DE JAREN 1940 – 1945.

 

 

Bouw Conba Deelen

De Bouw
Direct na de inval starten de Duitsers met de bouw van Fliegerhorst Deelen. Het wordt uitgevoerd door een consortium van Nederlandse architecten en bouwbedrijven. Dit consortium werkte onder de naam CONBA. Consortium Barakken Bouw Arnhem.
Tot aan 1944 bleef men bouwen aan het toentertijd zeer moderne vliegveld. Luftwaffe veteranen die ons bezochten gaven aan dat Deelen toch wel de trots van de Luftwaffe was. Ook Veldmaarschalk Goering bezocht het vliegveld daarom regelmatig.

Monumenten
Nu zijn alle gebouwen, maar ook kompas tafels en brandbestrijdings bakken monument. Zij maken deel uit van wat de grootste aanvraag voor monumentale status was van Nederland. Ook museum Deelen is gehuisvest in een voormalig Luftwaffe gebouw met monumentale status.

De Expositie
Een unieke fotoserie van meer dan 130 foto’s van een aannemer uit het bouwconsortium Conba en een Duits officier geeft een zeer compleet beeld van de bouw van Deelen in de nu monumentale “Heimatschutz stil”. De foto’s en enkele bouwmiddelen geven een duidelijk inzicht in bouw en omvang maar ook het sociale leven van de Duitse bezetter en de Nederlandse arbeiders in die tijd.

Contact

MUSEUM

DEELEN

Het museum vol verhalen

Inlichtingenformulier

Aanvinken als Spam Beveiliging

5 + 4 =


Wij zijn nu gesloten

maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdag11:00 — 17:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdag11:00 — 17:00
zondag11:00 — 17:00

Groepen op afspraak.
Mail voor meer info

 

logo-sponsor-mondriaan-fonds-museum-deelen
Logo Sponsor PenG Safety Gameren