Gastheer voor de Horsa

Horsa-Oosterbeek-glider

Deze zomer verleent het Museum Vliegbasis Deelen onderdak aan een bijzondere gast. In ons museumdepot in Soesterberg staat momenteel een replica van een Horsa-zweefvliegtuig. In september 1944 werd de Horsa op grote schaal ingezet op de landingszones van de operatie Market Garden.

Helaas zijn er uit die tijd geen Horsa’s meer bewaard gebleven, maar wel bestaat er een unieke replica waarin veel originele onderdelen verwerkt zijn. Het Museum Vliegbasis Deelen verleent drie maanden lang onderdak aan deze replica, helpt bij het schoonmaken en repareert enkele schades aan de linnen bekleding.

In de late avond van 29 augustus zal de Horsa naar Oosterbeek worden overgebracht. Daar zal het vliegtuig voor het publiek te zien zijn vanaf zaterdag 7 september 2019. Dat is de dag waarop de Airborne Wandeltocht wordt gehouden.

Misschien ook interessant

WINTERSLUITING

WINTERSLUITING

Tijdens perioden van koude kunnen wij ons museum niet op een comfortabele temperatuur houden. In verband hiermee heeft...

Me 262 boekje verschenen

Me 262 boekje verschenen

Eerder deze maand verscheen een compact boekje over de eerste operationele straaljager ter wereld, de Messerschmitt...

Preview Alouette helikopter

Preview Alouette helikopter

Op zaterdag 15 oktober zal een heuse Alouette helikopter te zien zijn bij het Museum Deelen. Het toestel is bestemd om...