Thermostaat in museum omlaag

Het museumgebouw dateert uit de oorlogstijd en in latere jaren werd het gebouw meerdere malen verbouwd. Maar nooit werd het gebouw goed geïsoleerd. Als gevolg hiervan betaalde de Stichting Museum Vliegbasis Deelen in het jaar 2020 ongeveer tienduizend Euro aan energiekosten. Terwijl de meeste bezoekers in de zomermaanden worden ontvangen verkiest het museumbestuur toch om het museum ook in de wintermaanden open te stellen. Maar omdat de energieprijzen in de herfst van 2021 sterk zijn toegenomen treft heeft het museumbestuur wel een tijdelijke maatregel.

Tijdens de winter zal het museum met een lagere radiatortemperatuur worden verwarmd. Aan onze bezoekers wordt gevraagd om rekening te houden met lagere temperaturen in het museumgebouw. Om een hoge luchtvochtigheid te voorkomen heeft het museum een luchtdroger opgesteld. Ondertussen zoekt het museumbestuur verder naar mogelijkheden om het museumgebouw met beperkte kosten te blijven verwarmen.

Misschien ook interessant

Diogenes Excursie zeer succesvol

Diogenes Excursie zeer succesvol

Op Open Monumentendag Ede zaterdag 9 september 2023 bood het Museum Deelen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in...

Militaria Kofferbak verkoop

Militaria Kofferbak verkoop

Op zoek naar militaria? Voor verzamelaars, liefhebbers en families organiseren wij een Militaria Kofferbak Verkoop bij...