Verwerving kunstcollectie

kunstcollectie Jan Broos

Eerder deze maand is onze museumcollectie uitgebreid met ongeveer vijftig kunstwerken. Het betreft hier schetsen en pasteltekeningen uit de nalatenschap van illustrator Jan Broos (1940-2019).

Broos combineerde zijn vaardigheden als illustrator met zijn interesse in de luchtvaart. Veel van zijn werken hebben betrekking op de luchtoorlog 40-45 maar hij tekende ook pioniersvluchten en de opkomst van de burgerluchtvaart. Broos ging zorgvuldig te werk. Hij deed gedegen onderzoek naar de historische feiten en tekende studies die aan het kunstwerk voorafgingen. Mede hierdoor is zijn werk van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het museum wil hierom later dit jaar meerdere werken van Broos exposeren. Voorafgaand hieraan moeten de werken worden geïnventariseerd en gefotografeerd.

Alle werken worden in de objectdatabase geregistreerd waarna een selectie zal worden ingelijst en geëxposeerd. Deze zal deze als een wissententoonstelling geëxposeerd worden, waarna de selectie periodiek kan worden aangepast.

Misschien ook interessant

Diogenes Excursie zeer succesvol

Diogenes Excursie zeer succesvol

Op Open Monumentendag Ede zaterdag 9 september 2023 bood het Museum Deelen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in...

Militaria Kofferbak verkoop

Militaria Kofferbak verkoop

Op zoek naar militaria? Voor verzamelaars, liefhebbers en families organiseren wij een Militaria Kofferbak Verkoop bij...