Verwerving kunstcollectie

kunstcollectie Jan Broos

Eerder deze maand is onze museumcollectie uitgebreid met ongeveer vijftig kunstwerken. Het betreft hier schetsen en pasteltekeningen uit de nalatenschap van illustrator Jan Broos (1940-2019).

Broos combineerde zijn vaardigheden als illustrator met zijn interesse in de luchtvaart. Veel van zijn werken hebben betrekking op de luchtoorlog 40-45 maar hij tekende ook pioniersvluchten en de opkomst van de burgerluchtvaart. Broos ging zorgvuldig te werk. Hij deed gedegen onderzoek naar de historische feiten en tekende studies die aan het kunstwerk voorafgingen. Mede hierdoor is zijn werk van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het museum wil hierom later dit jaar meerdere werken van Broos exposeren. Voorafgaand hieraan moeten de werken worden geïnventariseerd en gefotografeerd.

Alle werken worden in de objectdatabase geregistreerd waarna een selectie zal worden ingelijst en geëxposeerd. Deze zal deze als een wissententoonstelling geëxposeerd worden, waarna de selectie periodiek kan worden aangepast.

Misschien ook interessant

Wilhelm Simonsohn

Wilhelm Simonsohn

Wilhelm Simonsohn, een Luftwaffe-piloot met een lang leven (* 09.09.1919, † 01.10.2023). Als 24-jarige piloot komt...