Voortgang restauratie Sik 244

Sik Locomotor in Amersfoort Museum Deelen

Op het emplacement Amersfoort staat de ‘Sik’ rangeerlocomotief van het Museum Deelen. In de oorlogsjaren reden er Sikjes op het ‘bommenlijntje’ tussen Wolfheze en Deelen.
Nadat in 2018 de motor van ons exemplaar nog  in goede staat bleek, ontstond het plan om de Sik te restaureren. Tot de uitvoering van de restauratie werd de medewerking verkregen van de Stichting Historisch Dieselmaterieel (SHD). De Sik werd daarna naar Amersfoort overgebracht.
Vorig jaar was er tegenslag toen het bleek dat de raakpunten tussen as en glijlagers gecorrodeerd waren. Maar ondertussen wordt de restauratie wel voortgezet. Vorig jaar zomer heeft het stralen, schoperen en spuiten van de huif plaats gevonden. In het afgelopen half jaar werden  nieuwe raamlijsten gemaakt. Later dit jaar zal de opbouw weer gemonteerd worden. Doelstelling hierbij is de toestand van een dienstvaardige machine te bereiken.

Misschien ook interessant

WINTERSLUITING

WINTERSLUITING

Tijdens perioden van koude kunnen wij ons museum niet op een comfortabele temperatuur houden. In verband hiermee heeft...

Me 262 boekje verschenen

Me 262 boekje verschenen

Eerder deze maand verscheen een compact boekje over de eerste operationele straaljager ter wereld, de Messerschmitt...

Preview Alouette helikopter

Preview Alouette helikopter

Op zaterdag 15 oktober zal een heuse Alouette helikopter te zien zijn bij het Museum Deelen. Het toestel is bestemd om...